Estetika lica

ESTETSKI TRETMANI LICA

Kako starimo mi, tako stari i naša koža i samim time gubi na elastičnosti, svježini i mladolikosti. Najuočljivije su promjene na licu na kojem se stvaraju bore na čelu, oko očiju i usana.

ZAŠTO ODABRATI STOMATOLOGA PRI ODLUCI ESTETSKIH TRETMANA LICA?

Stomatolozi su izvrsni poznavatelji lica, imaju usađenu vještinu i preciznost što osigurava siguran tretman i savršen rezultat. Zbog svakodnevnog rada na području lica, ali i stvaranja savršenih osmijeha, usko su povezani sa simetrijom i estetikom lica.

U Poliklinici Gostović prepoznali smo zahtjeve i potrebe za pacijenata za estetikom lica, stoga smo se specijalizirali na području estetskih tretmana hijaluronskim filerima te  tretmanima botoxom.

KOJE ESTETSKE TRETMANE RADIMO?

U Poliklinici Gostović možete odraditi estetske tretmane lica:
 
• Botox tretman za lice bez bora
• Hijaluronski dermalni tretmani za punije usne

Obratite nam se s povjerenjem!

 

BOTOX

PRIMJENA BOTOXA U POMLAĐIVANJU LICA

Korištenje botulinum toxina tip A smatra se jednom od najučinkovitijih estetskih metoda u uklanjanju površinskih bora te prevenciji nastanka dubljih bora. Botox djeluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti mišića.

Radi se o jednostavnom, nekirurškom tretmanu. Tretman Botoxom siguran je i jedan od najdjelotvornijih te najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora na području čela.

Botox neće utjecati na osjetilne živce niti ćete se osjećati ukočeno.

Najčešće se primjenjuje za :

• Uklanjanje horizontalnih bora na čelu
• Uklanjanje vertikalnih bora na čelu (bore mrštilice)
• Uklanjanje bora s vanjske strane očiju (bore smijalice)

Kada se koristi ispravno, može čelu dati privlačan i prirodan izgled, no ne valja pretjerati. Zato je važno da vas tretira iskusni doktor koji može prosuditi veličinu i snagu vaših mišića te koliko vam je Botoxa potrebno. 

OPIS TRETMANA

• Tretman se obavlja u liječničkim ordinacijama, a postupak traje od 10 do 15 minuta.

• Prije tretmana se tretirano područje pažljivo dezinficira te lokalno anestezira.

• Pacijent potpisuje Suglasnost za izvođenje zahvata.

• Prilikom aplikacije izuzetno tankim iglama u regiji koja se tretira pacijenti osjete samo blagu nelagodu.

• Botox djeluje tako da blokira signale od živaca prema mišićima.

Pojedine bore, poznate kao „dinamične bore”, rezultat su uobičajenih pokreta mišića. Tijekom života konstantna gestikulacija facijalnim mišićima uzrokuje stalne kontrakcije mišića te tako nastaju duboke bore na čelu, između obrva te oko očiju, što čovjekov izgled ne čini samo starijim, nego i mrzovoljnim i umornim.

Kada se Botox ubrizga u te mišiće, blokiraju se živčani signali, mišići se opuštaju i bore izravnavaju. Botox je relativno kratkog vijeka trajanja, što ograničava njegovu učinkovitost kao medicinsko-kozmetičkog postupka.

Učinak je vidljiv već nakon 3 – 4 dana.

Trajnost konačnog rezultata zahvata varira, ovisno o individualnim karakteristikama (u većini slučajeva je od 4 do 6 mjeseci).

Tretman se može ponavljati neograničeni broj puta, a potrebno je pripaziti da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak, kojeg određuje doktor.

U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svaka 4 mjeseca kako bi se održao mladenački i svjež izgled.

HIJALURONSKI DERMALNI FILERI

ODUVIJEK STE ŽELJELI SAVRŠENE I PUNE USNE?

Pomoću hijaluronskih dermalnih filera svojim usnama podarite dodatni volumen i punoću koju često gubimo s godinama, pogotovo kod pušača kod kojih se stvaraju i tzv. pušačke bore te bore koje nastaju od rubova usnica prema bradi.

Dermalni fileri daju gotovo trenutne rezultate naglašavajući prirodni oblik usana i njihov punoću. Kako biste umanjili vidljive znakove starenja okrenite se rješenju koje je potpuno bezopasno, bezbolno i neinvazivno – riječ je o estetskom tretmanu u kojem koristimo hijaluronske filere i to kako bismo: izravnali bore, pogotovo nazolabijalne bore, povećali usne i čak oblikovali konture lica.

Filere najčešće koristimo kada je koža bez sjaja, kada nam smetaju bore oko usta i pušačke bore.

ŠTO SU HIJALURONSKI DERMALNI FILERI I KAKO DJELUJU?

Takvi fileri sastoje se od hijaluronske kiseline, molekule koja se prirodno nalazi u našim stanicama, a zaslužna je za lijep i mladolik izgled kože.

Hijaluronska kiselina je iznimno važna za zadržavanje vode pod kožom kako bi se izgladile linije te kako bi se vratila prirodna punoća i koža održavala hidratiziranom. Isto tako, vrlo je važna za poticanje proizvodnje kolagena i cijeljenje vaše kože. Sve to pomaže koži da izgleda svježije i zategnutije, a samim time i mladoliko.

Fileri djeluju tako da zaglađuju linije lica, obnavljaju izgubljenu punoću te, što je i vrlo važno, održavaju kožu hidratiziranom.

Oni licu ili usnama daju punoću, oblikuju ih, a da pritom zadržavaju prirodan, simetričan i uravnotežen izgled. Jedna od najvećih prednosti hijaluronskih filera je sigurnost, prirodan rezultat i dugotrajnost nakon aplikacije.

S godinama koža počinje gubiti elastičnosti i mladolik izgled te pokazuje prve znakove starenja. Konture lica se mijenjaju kako starimo i koža počinje gubiti tonus. Prvo ćete početi primjećivati bore oko očiju, bore oko usana te oko očnih kapaka. Koža postaje umorna i beživotna, a bore sve izraženije.

Tu u pomoć dolaze dermalni fileri! Iako su iznimno kvalitetni za smanjenje, ublažavanje ili čak popunjavanje bora lica te pomlađivanje kože, idealni su kada želite naglasiti usne! Fileri se upravo na usnama i najčešće primjenjuju.

Dogovorite pregled

Molimo odaberite željeni datum i vrijeme pregleda:

Dogovorite pregled

Molimo odaberite željeni datum i vrijeme pregleda: